maanantai 3. lokakuuta 2016

Ehostus, Ensimmäinen meikki

Ensimmäinen ehostuksen tunti takana! Tässä on ensimmäinen meikkini, minkä siis tein koulussa! :)








Ida

Harjoittelu tehtävä, SWOT-analyysi

Hei vaan hei kaikille!

Olen 23-vuotias nuori naisen alku Vantaalta. Aloitin juuri opinnot Stadin aikuisopistossa. Kyseessä on kauneudenhoitoalan osaamisohjelma. Olen monta vuotta haaveillut alan opiskelemisesta, mutta vihdoin pääsin asian ytimeen. Tässä blogissa kirjoitankin juuri kyseisistä opinnoistani.
Tervetuloa mukaan oppimaan kanssani!


ENSIMMÄINEN TEHTÄVÄ:
Nyt on ensimmäinen kouluviikko takana. Olo on mahtava! Tuntuu että olen oikeasti löytänyt alan jota haluan opiskella. Odotan oikein innolla jokaista uutta päivää ja tehtävää. Muutamia uusia ystäviäkin olen jo saanut. Tuntuu, että meillä on todella hyvä ryhmä kasassa. Vaikkakin hiukan hiljainen niin hyvin toimeen tuleva. Kaikilta löytyy myös paljon intoa ja halua oppia kaikkea uutta.

Maanantaina 26.9 aloitimme opinnot Tuulan kanssa sisäisen yrittäjyyden kurssilla. Samalla tuli myös ensimmäinen kotiläksy. Jokaisen tuli tehdä itsestään SWOT- analyysi oppimisen tuen tunnille.SWOT-analyysissa arvioidaan neljän palkin muodossa vahvuuksia, heikkouksia, mahdollisuuksia ja uhkia. Taulukon avulla voi käsitellä esimerkiksi itseään opiskelijana tai yritystään. Meidän tuli käsitellä itseään. Tämmöinen tuli minun analyysistä;



                                                                 S;Vahvuudet
Vahvuuksiin kirjasin ylös paljon taiteeseen liittyviä asioita. Olen aina pitänyt eniten koulussa kuvaamataidon, käsityön ja puutyön tunneista. Parhaimmillani olen aina ollut kun olen päässyt käyttämään kädentaitojani ja mielikuvitustani. Vaikka koulut minulta on jäänyt kesken olen taideharrastukseni säilyttänyt. Olen maalannut perheenjäsenille ja ystäville tauluja. Taiteeseen liittyvä hyvä värisilmä on myös vahvuuksiani.
         Vahvuuksiin laitoin myös iloisuuden, muiden huomioimisen ja tasa-arvoisuuden/muiden hyväksymisen. Perusluonteeltani koen olevani iloinen. Harvoin puhun negatiivisia asioita ja yritän ajatella asiat aina ilon kautta.

                                                                W;Heikkoudet
Heikkouksiini kirjoitin huonon itsetunnon, sekä asioiden loppuun viemisen taidon. Kuten ehkä kouluhistoriastani näkee, kun jokin asia ei minua kiinnosta se jää minulta kesken. Asian tekemisestä tulee todella raskasta, jopa ehkä masentavaa. Teen asiasta, jopa itselleni hiukan hankalan, jotta keskeyttäminen/lopettaminen olisi helpompaa. Ehkä tähän liittyy myös itsetuntoni heikkous. Usein mollaan itseäni etten ole tarpeeksi hyvä asioissa. Jolloin itsensä todelliseen mielipiteen ilmaisemisesta tulee hankalaa.


                                                                 O;Mahdollisuudet
Mahdollisuuksieni kohdalla mietin asioita, jotka motivoivat minua elämässä. Tämmöisiä olivat perhe ja ystävät. Kun mietin kuinka ylpeäksi saan perheeni jaksan tehdä asioita enemmän. Myös se että haluan joskus oman perheen on saanut minut motivoitumaan terveyteni ja koulutukseni huolehtimisesta. Tietenkin raha eli taloudellinen turva motivoi minua myös eteenpäin elämäni valinnoissa.

                                                                  T;Uhat 
Heikkouksissa ja uhissa käsittelin aika samanlaisia asioita. Itsevarmuutta, ahdistuneisuutta ja muiden ihmisten mielipiteiden miellyttämistä. Koen sen hyvin vahvana uhkana itselleni, etten mieti mitä itse haluan vaan yritän miellyttää muita ihmisiä valinnoillani. Tietyissä tilanteissa ahdistun helposti ja se on joskus vaikuttanut työ- ja kouluelämääni.


SWOT-analyysin jälkeen tuntuu että itsestäni jäi vain heikkoudet ja uhat mieleen. Niinpä voisin vielä kirjoittaa viisi asiaa, jotka ovat minulle tärkeitä ja ehkä kertovat itsestänikin jotakin.


  1.  Minulla ja miehelläni on rescue koira; Zero. Zero on yksi elämäni tärkeimmistä asioista! Todellakin täysi perheenjäsen. Myös muut eläimet, eläinten oikeudet ja luonto ovat todella lähellä sydäntäni. 
  2. Rakastan Netflixiä, lähes joka päivä sieltä tulee katsottua jotakin. Varsinkin iltaisin ennen nukkumaan menoa. Rikos, fantasia, scifi ja komedia ohjelmat ovat ykkösenä listoillani.
  3. Ensimmäinen suomalainen meikkikirjani on Mariela Sarkiman MakeUpBible. Kirjan sivut ovat meikkitahroja ja merkintöjä täynnä. Yksi rakkaimmista kirjoistani. 
  4. Käytän todella paljon aikaa Youtubessa. Katson joka päivä vähintään yhden meikkivideon sieltä. Niin suomalaisia kuin ulkomaalaisia beutyvloggaajia löytyy listoiltani. 
  5. Musiikki on minulle tärkeää, joka päivä menossa mukana. Lempiartistini on Adele. Fanitan häntä aivan hulluna. Suurin haaveeni onkin nähdä hänen esiintyvän livenä!



Ida